Upplev en smidigare graviditet med massage 

by admin.

Pregnant woman, mid section, side view, studio shot

Det finns en hel del du kan göra själv för att underlätta din graviditet. För hur glad du än är så ställer hormonerna till med mycket i kroppen. Förutom att du kanske blir stor och otymplig som en val så gör det ont lite här och var. Muskler och senor förbereder sig på födseln, och du känner verkligen av det.

Massage kan vara nyckeln till en smidigare graviditet. Dels kan den hjälpa dig med alla de smärtor som verkar vara en naturlig del av processen. Men massage kan också få dig att slappna av. Det kan vara nog så stressigt att bolla jobb, andra barn och en graviditet. För att inte glömma de farhågor du har om att bli mamma, speciellt när det är första gången. Så du behöver all hjälp du kan få att känna dig rofylld och minska stressen.

Speciell massage för gravida

Det är viktigt att du går till en legitimerad person som vet precis hur en gravid kropp fungerar. De kan massera på rätt sätt, eftersom de vet var de ska lägga ner lite extra ansträngningar och var de ska ta det lite lättare. Resultatet kommer att bli helt fantastiskt. Det behövs inte många minuter förrän du inser att du kommit till paradiset. På den här sidan hittar du gravidmassage i Linköping.

Vissa gravida har problem med bäckenbottenslösning. Då behövs det verkligen massage för att hålla allt under kontroll. Andra lider mest av ryggont. Det är så enkelt att börja luta åt fel håll för att kompensera den stora magen. Men detta kan leda till ont på de mest konstiga ställen. Ta istället för vana att alltid ha balans, vare sig du står eller sitter ner. En pall under ena foten kan göra underverk när du står och lagar mat. Likaså får det helt enkelt ta sin tid att hitta rätt position för alla kuddar bakom ryggen. Här finns att läsa om massage under graviditeten.

Young woman lying on massage table, outdoors, portrait

En härlig, berikande graviditet

Ta väl hand om din kropp så har du större chans att njuta av din graviditet. Det är klart att en del problem måste du räkna med. Ett litet barn växer inne i din kropp, och detta för med sig vissa åkommor. En del blir ganska dåliga, medan andra verkar susa genom sin graviditet utan att känna av den allt för mycket.

Massage kan dock hjälpa alla, och borde vara en regelbunden del av din rutin. I många länder så är det en naturlig del av att vänta barn. Här masserar man med speciella oljor och parfymer, för att den gravida kvinnan ska kunna slappna av riktigt ordentligt. Det kan vara skönt att bli omhändertagen ibland, och inte försöka vara så duktig och stark. Du har rätt till att njuta av din graviditet, det är ingen lyx. Doulor tipsar om massage under graviditeten. Läs mer i den här artikeln från Örnsköldsviks Allehanda.

Massage kan hjälpa alla

Att få massage när du är gravid är något som verkligen kan hjälpa. Men inte bara kvinnan. Din partner kan känna sig stressad och orolig inför det stora ansvar som ni nu har. En avslappnande massage kan göra underverk även här. Och varför inte pröva på en massage för två? I samband med en graviditet så hamnar ofta fokus på barnet, vilket inte är helt fel. Men även relationen mellan föräldrarna måste tas om hand. En massage tillsammans kan föra er närmare ihop, redo att välkomna det lilla pyret.

Rent allmänt så är massage bra för alla. Både före, under och efter en graviditet så kan det hjälpa dig att hålla dig i form. Den gör att du slappnar av mer och även att dina muskler får det stöd de behöver. Eftersom det finns så många olika sorters massage kan du alltid hitta något som du känner för. Något som får dig att känna dig speciell och omhändertagen. Vestmanlands Läns Tidning skriver här om hur spabesök med massage har blivit allt mer populärt.

133-6-3-gravid-massage-ma-battre

Massage för gravida

En del blir riktigt tjocka under sin graviditet. Men det är mest vätska och annat som samlas i kroppen. För att inte tala om barnet med allt som det behöver. Andra däremot förblir små och smala, det syns nästan inte att de väntar barn. Men det är inte bara den ökade vikten som lägger press på muskler och leder. Hormonerna gör att de löser upp sig, allt för att du ska få plats med barn och klara av en födsel.

Så oavsett om du är framtung eller inte så kan en massage vara till stor hjälp. Den får blodet att cirkulera i musklerna och gör så att de fungerar bättre. Detta kan vara skönt även när du inte är gravid, men när du väntar barn så blir det ännu viktigare. Att må bra borde vara en självklarhet, gravid eller inte. Men för att klara av det så kan det krävas lite ansträngning. Du måste äta sunt och hålla dig i form. Till och med en kvinna med stor, gravid mage kan gå på vattengympa eller ta långsamma promenader.

Ta hand om dig själv

Likaså kan massage vara en del av ditt program för välbefinnande. Om du har som vana att ta hand om din kropp så kommer också massage att bli en naturlig del av det hela. När du blir gravid så fortsätter du bara, fast med fokus på olika kroppsdelar. På vissa arbetsplatser så bjuder företaget på massage, och de kommer till kontoret för att ta hand om de anställda. Annars så får du bara boka in det själv. Massage är en viktig del av behandlingen inom ett flertal branscher. Läs mer i den här artikeln från Aftonbladet.

Du är värd mycket, och under en graviditet så har du extra anledning att se om dig själv. Du och din partner kan gå på massage tillsammans. Men det viktiga är att du får hjälp med att må bra när du väntar barn. Din kropp går igenom stora förändringar och massage kan vara en nyckel till att må bra. Du förtjänar att njuta av din graviditet.