Snyggt klӓdd med slips och fluga

by admin.

Det finns flera tillfӓllen nӓr det passar bra att klӓ upp sig lite extra. Inte bara vid allvarliga middagar utan bara nӓr man tycker det ӓr viktigt att vara vӓlklӓdd. Det kan handla om ett brӧllop eller en fӧrlovning, kanske en studentfest eller liknande trevliga evenemang. Alla har behov av att festa lite ibland, och det har blivit allt vanligare att man gӧr det hela mer elegant.

612-4-slipsEn fӧrdel med denna trend ӓr att det nu ӓr lӓtt att få tag på både slipsar och flugor, de kostar inte alls så mycket och utbudet ӓr verkligen stort. Ӓven yngre mӓn tar gӓrna på sig en fluga, man behӧver inte ens ha kostym fӧr att det ska se riktigt snyggt ut.

Kostym eller byxor och kavaj?

En del tycker att kostym ӓr allt fӧr elegant, medan andra har på sig en varje dag till jobbet. Det hela beror alltså på i vilka kretsar man rӧr sig, både privat och till jobbet. Men ibland går det att kompromissa, att klӓ sig snyggt utan att gå allt fӧr mycket utanfӧr sin bekvӓmlighetszon. En del har på sig slips till jeans, med en trevlig skjorta. Eller så finns det alltid byxor och kavaj, vilket kan bli precis så elegant som man ӧnskar. Mycket beror naturligtvis på tillfӓllet, ibland måste man bara klӓ upp sig lite speciellt. Dӓrfӧr ӓr det många som har en kostym och några slipsar i garderoben, bara ifall det skulla behӧvas.

En snygg fluga sitter aldrig fel, den kan anvӓndas med eller utan kavaj. Det brukar vara att fӧredra att kavajen inkluderas men i dagens mode ӓr allt tillåtet. Hitta din fluga till kostym hos Bow Club. Utbudet ӓr stort, och det ӓr trevligt med en fluga som matchar resten av klӓdseln. Många fӧrsӧker också kombinera sitt fӓrgval med det ens partner. Om hon har en mӧrkblå klӓnning kan det vara kul att vӓlja en nyans som plockar upp denna fӓrg, bara fӧr att visa vӓrlden att man hӧr ihop.

Hur många slipsar behӧvs egentligen?

Fӧr de som anvӓnder slips varje dag kan det vara vӓl vӓrt det att ha ett stӧrre urval. Man trӧttnar snabbt på att ha samma sak på sig, dӓr ӓr faktiskt mӓn och kvinnor likadant funtade. Bow Club säljer snygga slipsar som går att köpa online. Tack vare att de inte kostar så mycket kan man unna sig att ha flera stycken, i alla fall en fӧr varje dag av arbetsveckan. Sedan behӧvs det vanligtvis en eller ett par stycken fӧr extra festliga tillfӓllen.

Slipsen ӓr det fӧrsta man lӓgger mӓrke till eftersom den ofta har en avvikande fӓrg eller ett mӧnster som drar till sig blickarna. Och det ӓr så det ska vara, det ӓr en dekoration och ett sӓtt att klӓ upp sig. Det ӓr inte alla mӓn som tycker om att ha smycken, så det handlar mycket om slipsar, flugor och eventuella manschettknappar. Dӓrfӧr ӓr detta något man gӓrna satsar på, och vӓljer en som passar både personlighet och klӓdseln i ӧvrigt. Ibland passar det bӓst att plocka upp fӓrgen på manschettknapparna och låta den gå igen på slipsen.

Snygg och vӓlklӓdd

Något som kan komplettera en riktigt snygg kostym och slips ӓr genom att dekorera den med en slipsnål eller klӓmma. Men faktum ӓr att om slipsen eller flugan ӓr vӓl vald så kan det rӓcka med den. Detta ӓr anledningen till att många tycker om att ha flera stycken att vӓlja mellan. Speciellt om man brukar gå ut tillsammans med samma personer, eller om det alltid handlar om familjetillstӓllningar. Då kan det vara roligare att inte alltid ha samma slips, utan istӓllet slå på stort och skaffa sig en ny. Vartefter som samlingen vӓxer kan man alltid anvӓnda samma om och om igen, i alla fall om det handlar om slipsar av bra kvalitet.

Denna trend som bara vӓxer, att allt fler mӓn vӓljer att klӓ sig med slips eller fluga, ӓr riktigt trevlig. Det gӧr att fester och tillstӓllningar blir ӓnnu festligare, något som verkligen bryter mot vardagens slit och slӓp. Det krӓvs inte så mycket fӧr att byta ut det gamla vanliga mot något roligt och speciellt, det rӓcker med en slips i någon trevlig fӓrg.