Så väljer du rätt väska för resan

by admin.

Det är äntligen dags för semestern och det börjar krypa i kroppen för att du vill komma iväg. En del väljer sista minuten resor för att spara pengar, medan andra bokar nästan ett år i förväg. Alla bör dock tänka på hur de packar och välja rätt väska för resan. Dels för att du vill kunna få med dig så mycket som möjligt, i alla fall allt det du har behov av. Men även för att du inte ska få med dig objudna resenärer hem i resväskan.

En bra väska är något som det lönar sig att investera i. Den måste inte vara så dyr, du kan få bra kvalitet till en rimlig penning. Men det blir bara jobbigt om väskan går sönder eller om sakerna inte ligger packade ordentligt. Semestern kan bli delvis förstörd om inte bagaget fungerar. Så tänk igenom hur du brukar resa och vilka saker du vill ta med dig. Välj sedan en väska som är stabil och hållbar. Och där du kan få plats med dina favoritsaker.

Många snygga tillbehör för alla

Väskor, sjalar, klockor-  det finns många tillbehör som ger dig det där lilla extra. Du kan kombinera dem i det oändliga. Här har du verkligen chansen att visa upp vem du är. Vad du har för stil och personlighet. Och det är inte bara kvinnor som älskar tillbehör. Snygga herr armband är en kul modeaccessoar. En del tycker om att byta tillbehör varje dag. Att matcha sin klädsel med väskor och smycken. Andra väljer några få men viktiga tillbehör, något som är helt personligt.

Dessa små detaljer lämpar sig bra att köpa som present. Ett litet armband, en väska eller något annat som du vet en när eller kär kan ha nytta av. Det är ju inte alla som ger sig ut på resa med en stor tung resväska. Här finns det alltid utrymme för något litet och nätt. En smart weekendbag herr är smart för den som vill resa lätt. Perfekt som julklapp eller födelsedagspresent, den kommer helt klart att bli väl uppskattad. Och det är inte bara på resan som dessa tillbehör kommer till nytta. De flesta behöver en necessär i det dagliga livet med pendling och gym.

Ta hand om ditt bagage

Tyvärr så drar flygplatser och tågstationer till sig ficktjuvar. Ibland är det inte ens professionella tjuvar utan någon som bara tar vara på ett tillfälle. Därför är det viktigt att inte låta din väska vara utan uppsyn, ens för ett litet tag. Ge ingen chansen att stjäla det som är viktigt för dig. Expressen skriver här om varför du alltid bör ha din väska under uppsikt. Inte så att du ska gå omkring och vara rädd. Skapa bara goda rutiner för dig själv så att du inte råkar illa ut.

Ibland är det tvärtom så att någon försöker lägga en sak i din väska som inte är ditt. Det finns flera hemska erfarenheter från olika länder där droger lagts ner i väskorna. De som sedan fängslas är helt oskyldiga personer som inte tog hand om sitt bagage. Detta är naturligtvis extrema situationer, men det lönar sig alltid att vara försiktig. Om inte annat så vill du inte förlora en enda sekund av din dyrbara semestertid till att leta efter väskor. Så långt det  beror på dig själv kan resan fortsätta i lugn och ro.

Vilken väska är allra bäst?

Förutom att det är viktigt med säkerheten så finns det andra saker att tänka på när du är ute och reser. På flera ställen finns det idag små gäster som du absolut inte vill få med dig hem. Det är lite läskigt att tänka på kanske, men vägglössen har kommit tillbaka. De är inte farliga men ganska otrevliga. Eftersom de lever på att suga blod så är det möjligt att träffa på dem även på rena och fina hotell. Ta dig en ordentlig titt i sängen det första du gör för att om möjligt slippa stifta bekantskap med dem. Men du måste också vidta vissa åtgärder för att inte av misstag få med dig dem hem. Så väljer du rätt väska för resan. Läs mer i denna artikel i Aftonbladet.

Men att välja rätt resväska är så mycket mer än att stoppa vägglössen. Beroende på vilken sorts resa du är på kan väskan faktiskt göra stor skillnad. När det handlar om en flygresa, där du kanske möts av taxi eller buss som går direkt till hotellet, så är det ofta bra med en stark väska med hjul. Du kan lätt dra ditt handbagage med dig ända fram till planet eller upp till hotellrummet.

Ska du däremot ut på vandring eller åka båt mellan små öar ute i filippinska skärgården så kan det vara lämpligare med en väska som du kan bära på ryggen. Antingen en ryggsäck eller en av de smarta väskorna som finns nu för tiden. De har även hjul för när du befinner dig på flygplatsen. Det viktiga är att du väljer en väska som passar din resa. Det ska vara roligt att åka på semester, och väskan är en viktig del av det hela.

Hur du hittar den perfekta väskan

Har du rest mycket börjar du säkert vänja dig vid vad som är viktigt i valet av väska. Du har kanske burit samma kläder med dig både på ut- och hemresa utan att faktiskt använda dem. Såvida du inte ska ut i vildmarken så brukar det gå att köpa både det ena och det andra på plats.

När du tänkt efter och bestämt dig för vilken typ av väska du vill ha kan du börja titta runt. De flesta tillverkare känner till reglerna för handbagage och har alltid väskor som håller måtten. Du har därför mycket att välja mellan, oavsett om det är stor resväska eller liten bag du vill ha. Dion necessär är en annan detalj som du bör välja noga. För att sedan fylla den med behållare i rätt storlek. Allt beroende på vart du ska och hur du reser.