Nya starta eget-trenden har skapat många nya jobbtillfällen för socionomer

by admin.

10-6-nya-starta-eget-trenden-har-skapat-många- nya-jobbtillfällen- för-socionomer-1

Människan spenderar en hel del av sin tid på jobbet under en livstid. Allt kunna styra vilket arbete man gör och vilka tider man faktiskt går till jobbet är därför något som blivit allt viktigare för människor. Det är helt enkelt inte så konstigt att allt fler väljer att starta eget eller jobba flexibelt via ett bemanningsföretag.

Nya starta eget-trenden har skapat många nya jobbtillfällen för socionomer och många andra yrkesgrupper i samhället. Att många också väljer vägen där man anställs av ett bemanningsföretag är inte heller så konstigt eftersom det ger stor frihet. Här nedan kan du hitta fördelar med att vara anställd via ett bemanningsföretag.

Fördelar med att arbeta för ett bemanningsföretag

  • Det ger en frihet i att du kan välja om du vill arbeta full tid, halvtid eller kanske på sjuttiofem procent. Detta är extra skönt om du under perioder med exempelvis små barn vill kunna arbeta lite mindre men ändå ha en trygg anställning. Dessutom är det ju alltid trevligt att få lite extrapengar till exempelvis jul eller andra högtider.
  • Du kan också välja om du vill jobba nattetid, dagtid eller kvällstid vilket är ytterligare en känsla av att du kan styra dina egna tider. Detta kan naturligtvis förändras om du vill allt eftersom ditt liv ändrar riktning.
  • Du får en kontaktperson på bemanningsföretaget som kan ditt område och som du alltid kan vända dig till om du har frågor eller andra undringar. Detta är en trygghet om något skulle komma upp på arbetsplatsen. Din kontaktperson följer dig genom alla dina arbetsplatser.
  • Du kan välja kortare eller längre kontrakt vilket ger dig möjlighet att välja vilka tider på året du vill jobba mer och vilka tider du vill jobba lite mindre.
  • Du får ofta anställningsförmåner så som exempelvis ett träningskort eller månadskort i den kommunala trafiken. Jobbar du i en annan stad än där du bor kan du få gratis boende.

Traditionella yrken och arbetsgivare

10-6-nya-starta-eget-trenden-har-skapat-många- nya-jobbtillfällen- för-socionomer-2

Är du socionom eller jobbar inom vården i allmänhet har du traditionellt sett inte haft någon chans att jobba via bemanningsföretag. Detta har dock förändrats. Nya starta eget-trenden har skapat många nya jobbtillfällen för socionomer. Nyfiken – låt dig inspireras, på Medkomp.se läser du mer om att starta eget som socionom och kan se om det är något för dig. Mer nyfiken på livet som bemanningsanställd – du kan klicka här för att läsa mer din lön som konsult socionom och se hur den kan förändra ditt liv till det bättre.

Viktigt att välja rätt bemanningsföretag

Den som är nyfiken på att börja arbeta för ett bemanningsföretag men aldrig gjort det förut kan känna sig förvirrad kring hur man ska välja rätt bolag för just en själv. Det finns dock ett par saker du kan tänka på för att göra ditt val enklare.

Tänk på detta när du väljer bemanningsföretag

  • Börja med att se över om ditt nätverk har några bra tips på bemanningsföretag du kan vända dig till. Vem vet, det kan vara så att du redan känner någon som jobbar för ett bemanningsföretag du vill vara anställd hos.
  • När du hittar ett företag du är intresserad av att arbeta för bör du alltid börja med att söka på nätet efter företagsnamnet. På så vis kan du nämligen få reda på vad tidigare medarbetare tyckt om sin upplevelse med företaget. Detta kan vara värt att lägga några minuter på eftersom du på så sätt undviker oseriösa aktörer.
  • Nästa steg är att ställa frågor som du har kring en möjlig anställning. Samla ihop dem på en lista och mejla eller ring det bemanningsföretag du är intresserad av. Får du tydliga och bra svar kan du lita på att de är en bra arbetsgivare medan inga eller otydliga svar kan innebära att du istället bör vända dig till någon annan.
  • Sist men inte minst bör du alltid komma ihåg att läsa igenom ett avtal till fullo innan du bestämmer dig för att skriva på något. Detta är extra viktigt då du vill undvika tråkiga överraskningar om du mot förmodan skulle vara missnöjd med någonting kring ditt avtal i efterhand. Om du känner dig osäker på avtalet bör du alltid be någon som är kunnig inom det juridiska området om hjälp.

Nya starta eget-trenden i media

10-6-nya-starta-eget-trenden-har-skapat-många- nya-jobbtillfällen- för-socionomer-3

Nya starta eget-trenden har skapat många nya jobbtillfällen för socionomer. Detta är något även media har plockat upp. Det finns många jobbtillfällen för socionomer. Detta kan man höra mer om i detta inslag från Sveriges Radio. Detta är ett intressant inslag för alla som på något sätt kommit i kontakt med ämnet. Vill du få reda på ännu mer – Sveriges Radio har här ett inslag som berättar om hur socionomer med eget företag blir allt mer populära.

Förmågan att styra sitt eget liv

När det handlar om ens eget liv gäller det att ha kontroll. Då kan man styra sig själv i din riktning där man trivs på arbetet i alla lägen. Genom att läsa på om vilka möjligheter som finns där ute ökar man chansen för att lyckas med sitt val. Detta kommer i allra högsta grad då också påverka din livskvalitet. Detta påverkar i sin tur även din familj och andra människor du har runt omkring dig dagligen.

En förändrad arbetsmarknad

Att arbeta ska vara roligt, det är trots allt en förutsättning för att vi ska känna oss motiverade att gå till våra jobb nästan varje dag. De goda nyheterna är att det idag är fullt möjligt att skapa sådana förutsättningar för sig själv, nästan oavsett vilket yrke man är verksam inom. Nya starta eget-trenden har skapat många nya jobbtillfällen för socionomer och andra yrken. Arbetsmarknaden förändras eftersom allt fler inser att det viktigaste i livet är att må bra – i alla sammanhang.

Människan måste arbeta för att överleva och frodas men det finns numera helt enkelt ingenting som säger att man måste göra det under förutsättningar som inte stämmer överens med ens privata värderingar om hur livet ska levas.