Mest sol för pengarna i San Francisco 

by admin.

146-6-1-sola-i-kalifornien-san-fransisco

Med tanke på hur vädret ofta är i Sverige så är det inte så konstigt att folk önskar sig sol på semestern. När du reser långt bort för att uppleva något nytt så vill du ha fint väder, i alla fall de flesta dagarna. En stad som ligger riktigt långt borta är San Fransisco, på Amerikas västkust. Statistiken visar att den har många fler soltimmar än till exempel Stockholm. En bra anledning till att resa hit för lite sol och semester.

Men en stor stad som San Fransisco är så mycket mer än bara sol. Hela Kalifornien har så mycket att se och uppleva att du nog bör planera ditt besök i förväg. Annars är chansen stor att du missar något viktigt. För här sker det saker dygnet runt, hela året runt.

Världens bästa resa

Eftersom det är så långt till Amerika, och speciellt dess västkust, så är det inte en resa de flesta gör varje år. Istället kanske du sparat ihop både pengar och semesterdagar för att kunna göra det allra mesta av ditt besök. Så njut av din tid i dessa underbara omgivningar och fortsätt din resa hemma i vardagsrummet. Hur då kanske du frågar?

Genom att tänka på allt du varit med och dela med dig av minnen med familj och vänner. Det blir nästan som att resa dit igen. På detta sätt blir resan längre och mer intensiv. Om det är möjligt, för Kalifornien kan vara nog så krävande! Det är svårt att inte bli förälskad i San Francisco! Skapa din egen specialgjorda poster över den staden på https://thehappymaps.com/san-francisco  och vårda dina minnen för alltid.

Komma tillbaka till Kalifornien

Men det är inte bara genom minnen du kan komma tillbaka till denna intressanta del av USA. Du kan ju alltid boka in en resa till, kanske till en annan stad den här gången. Eller om du stannar lite längre så är det lätt att hyra en bil och resa runt. Med alla de platser du kan besöka i denna stat så kan du gärna stanna några månader. Är San Diego din absoluta favoritstad? Då är det hög tid att skapa en egen posterkarta över staden på https://thehappymaps.com/san-diego och ta den med dig varhelst du går.

146-6-2-harliga-soliga-kalifornien-san-fransisco

Det finns många personer, både amerikanska och utländska, som tillbringar några månader med att resa runt med en husbil. På detta sätt har du både husrum och transportmedel, och det är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med andra människor. En del påstår att de är ett speciellt folkslag, och träffas gärna på samma camping år efter år. Men även om du inte planerar att göra en vana av det så kan det vara ett bra sätt att ta sig runt.

Jobba eller plugga i USA

Du kan också ta ett år på college i USA, bygga på din resume’ och lära dig engelska helt perfekt. Att jobba som barnvakt eller au pair är också populärt. Vare sig du arbetar för en svensk eller amerikans familj så kommer du nära inpå lokalbefolkningen, och blir en del av samhället. Samtidigt så har du gott om tid att se dig omkring, både i den stad du bor och resten av staten. Konstmuseet i San Jose är ett fantastiskt museum som öppnade 1969. På https://thehappymaps.com/san-jose  gör du din egen unika poster över staden som har något att erbjuda för alla.

Det finns möjligheter för längre eller kortare kurser på skolorna i Amerika. Samma sak om du vill jobba i en familj. Vissa anställningar är bara för några månader, tillräckligt för att du ska kunna tjäna lite pengar och uppleva något nytt. Sedan är det lätt att stanna kvar lite längre och resa runt. När du ändå är på plats så är det ju praktiskt att passa på och uppleva så mycket som möjligt. Väl hemma så har du alla dina minnen och tid att smälta intrycken. För de kommer att vara många och färgstarka, den saken är säker.

Utnyttja din semester fullt ut

De flesta vill dock kunna göra lite av varje på sin semester. Storstäderna lockar, men sol och bad har också sin plats. Det kan därför vara bra att välja en plats där du kan kombinera de två, och verkligen njuta av din ledighet. Mest sol för dina pengar i sommar. Läs mer om vad San Francisco har att erbjuda i denna artikel från Expressen.

Helt klart så kommer du aldrig att ha tråkigt i San Fransisco eller de andra städerna runt om i Kalifornien. Istället kommer du att ha så mycket att se och uppleva att det aldrig tar slut. Livet är annorlunda på andra sidan jordklotet. Det är nästan svårt att föreställa sig, utan är något du bara måste se med dina egna ögon. Att uppleva USA är något du aldrig kommer att glömma. Och då har du bara varit i en liten del av det.

146-6-3-soliga-san-fransisco-san-diego-kalifornien

Resor och minnen

Hela världen är full av platser med intressanta saker att se. För att inte tala om alla de människor du möter under dina resor. De utgör en stor del av upplevelserna och gör allting mer levande. När du sedan kommer hem känns det som en helt annan dimension. Och ibland är det nästan det, speciellt när du reser till fjärran länder. Lägg sedan till allt som du sett, alla de sevärdheter, museer och andra fantastiska syner så har du verkligen säcken full.

Att bearbeta alla minnen sakta men säkert är som att resa dubbelt. Du kommer att känna dofter och höra ljud som bara finns i ditt minne, men som är underbara. Med lite hjälp av de souvenirer eller kartor som du skaffat kommer det att bli lättare att komma ihåg allt det fantastiska från resan. När du sedan berättar om dina upplevelser för de som gärna vill lyssna så blir det ännu mer levande. För att resa är att växa lite grand, att lägga något till din personlighet som inte fanns där förut. Det förändrar dig, även om det bara är ett sandkorn i taget.