En helt fantasisk Kinaresa

by admin.

Att det finns mycket att se och uppleva i Kina är en självklarhet. Det är ett land med mycket gammal historia, mycket färgrik och intressant. Samtidigt så är naturen och landsbygden med sina berg och dalar mycket tilltalande, och står i skarp kontrast mot de stora mångmiljonstäderna. Med andra ord finns det mesta i ett och samma land, troligtvis tack vare att det är så pass stort.

721-4-kinaresorAllt fler väljer at resa till Kina, det har blivit ett stort resmål och en populär destination. Egentligen behöver man flera år för att se allt, det är så storslaget och imponerande. Men med en bra rundresa kan man täcka ganska mycket på en vecka eller två. Sedan finns det alltid möjligheten att komma tillbaka, kanske på en annan rundresa som fokuserar på det man missade första gången.

Landsbygd eller storstad?

Som med många andra länder kan det kännas som två helt skilda världar när man besöker landsbygden och jämför det med livet i de enormt stora städerna. I vissa delar av landet verkar det som att tiden stått stilla i flera hundra år, kanske till och med tusentals. Folk jobbar med jorden och planteringarna på i stort sett samma sätt som deras förfäder. Det är klart att det inte är så lätt att verkligen komma folk in på livet som turist, men ett visst utbyte kan man ha på olika ställen och framför allt kan man observera.

Språket är naturligtvis ett hinder, det här är ett land som inte har engelska som andra språk. Faktum är att det finns hundratals olika språk och dialekter här. I storstäderna har man större chans att hitta lokala personer som talar engelska, allt beror på vad de jobbar med. Ett stort undantag i detta sammanhang är Hongkong, som ju relativt nyligen gick tillbaka till Kina och därför fortfarande har engelska som ett officiellt språk. Det kan alltså vara en bra ide’ att lära sig några fraser på kinesiska, bara för att kunna bryta isen så att säga. Alla tycker om när någon gjort en ansträngning att lära sig några ord, speciellt om det är ett så komplicerat språk som kinesiska.

I storstäderna å andra sidan finns det en lyx och ett utbud som gör att man tappar andan. Det allra senaste är enorma köpcenter, med allt möjligt att se, göra och handla. De allra bästa finns i Hongkong, men också i städer som Chengdu, Beijing och Shanghai kan man köpa det mesta. Boka en paketresa till Peking genom Kinaupplevelsers olika paketresor. Detta är en stad med många sevärdheter, så det är bra att planera väl och helst resa med en guide. Man kan välja på olika paket, med mer eller mindre dagar på plats.

Uppleva en annan värld

En av anledningarna till att många reser är just att de är nyfikna på världen omkring sig och vill uppleva nya saker. Mat och kultur kan vara minst lika viktiga som historiska platser och sevärdheter, och Kina ligger högt upp på listan även för detta. Kinesisk mat i Kina är helt annorlunda än mycket av det man äter i Europa, det är färskare och mer varierat. Autentiskt och fascinerande är hur man ofta beskriver det. Det samma gäller det kulturella utbudet, med shower och uppvisningar som ger en inblick i olika aspekter av det kulturella arvet.

För att hinna se så mycket som möjligt brukar det vara bäst med en organiserad resa, med en arrangör som känner till landet väl och som kan planera det hela på bästa sätt. Klicka på länken för att boka en rundresa till Kina genom Kinaupplevelser.nu. Ett alternativ är att tala om vad man vill se och låta dem skräddarsy en resa utifrån dessa önskemål. Bättre kan det nästan inte bli- man får själv organisera sin resa men ändå vara säker på att allt fungerar som det ska. Med vissa förslag från organisatörerna kommer det att bli en oförglömlig resa, där man hinner med att se och uppleva precis allt. Det är inte för intet som Kina är en så pass stor destination, det är verkligen ett land som har det mesta. Många upplever det som ett privilegium att få utforska denna rikedom och lära känna landet. En berikande erfarenhet som gärna leder till fler resor.