Därför drar svenskarna till sig turister

by admin.

Att Sverige är ett underbart vackert land har länge varit en självklarhet. Så mycket yta med så få människor kan bara leda till en fantastisk naturupplevelse. Vad många inte varit lika klara över är att folk har ett gott intryck av svenska folket. Många kommer hit för att möta svenskarna och uppleva deras kultur. Detta ger lite extra tyngd till alla de miljontals besökare som tar sig till Sverige varje år.

Snygga och artiga är något som man säger om svenskarna. Många tycker också att det är ett stort plus att så gott som alla pratar bra engelska. Det gör det naturligtvis lite lättare att lära känna varandra, trots den svenska blygsamheten. Vem hade trott att Sverige skulle klassas som exotiskt?

Ett väl planerat besök i huvudstaden

Det finns mycket att se och uppleva i landet, och många börjar i Stockholm. Inte bara utländska turister, men även svenskarna trivs i huvudstaden. Dels finns det mycket att se. Flera vackra slott, bland annat Drottningholm och Kungliga slottet. Kaknästornet och Globen ger dig utsikt över staden. Djurgården är ett måste. Allt detta kan du kombinera med en guidad sightseeingtur. Läs mer på https://oceanbus.se/fragor-svar/.

Sedan är Stockholm fullt av museer av olika slag. ABBA, Naturhistoriska, Fotografiska, Riksidrottsmuseet och Antikmuseet. Du kan gå på teatern, operan eller besöka ett konstgalleri. När du är hungrig finns det massor av trevliga matställen, allt från lyxiga krogar till små etniska källarlokaler. Vad många tycker om att göra är att kombinera lite av varje. Sightseeing, museer, kultur och njutningar, du hinner med allt under din semester. Besök deras hemsida här om du vill ta reda på mer om Ocean Bus.

Framför allt under sommarhalvåret så drar skärgården många besökare till sig. Du kan ta färjorna ut till flera av de trevliga små och större öarna. Där ute finns det restauranger och boende, för att riktigt dyka djupt in i Stockholms skärgård. Men även på vintern kan du ha mycket roligt där ute. Det kanske är dags att prova på njutningen med långfärdsskridskor?

Svenskarna som turistattraktion

Sedan var det alltså folket som är en dragkraft för turisterna. Egentligen är inte det så konstigt. När du reser till en ny plats är det alltid roligt att se vad de har att erbjuda. Du planerar ditt besök, ser på katedraler och ruiner. Men ofta är det kommunikationen eller intrycket av lokalbefolkningen som verkligen förblir ett minne. Det du tar upp varje gång någon frågar dig om din resa. Byggnader är intressanta, men människor ger dig det där lilla extra.

Aftonbladet rapporterar i denna artikel om att turister kommer för att få uppleva svenskarna. Trots att de tycker att landet är mörkt och kallt. Vad de ska tänka på är att ju mörkare och ruggigare det är ute, desto fler tillfällen att ta en fika tillsammans. Den kalla årstiden är som gjord för att mysa tillsammans. Sitta på ett fik hela eftermiddagen och sörpla varm choklad. Kanske planera in sevärdheterna så att du alltid är i närheten av en restaurang eller kafeteria.

På sommaren är det inget problem eftersom alla befinner sig utomhus. Svenskarna är experter på att leva upp och verkligen utnyttja de varma sommardagarna. Det verkar som att alla små matställen och fik spiller ut på trottoarer och bakgårdar. Om du inte måste så sitter du aldrig inne. Detta leder till större umgänge med andra. Folk träffas utomhus och många känner sig mer avslappnade i denna atmosfär. Bra för både turister och andra besökare. Turismnytt rapporterar i en artikel att det nu finns allt fler saker att se i Stockholm tack vare samarbeten. Så med både fler attraktioner och det gemytliga folket så kommer turisternas antal troligtvis att öka.

Underbara Sverige hela året om

Trots att det är mörkt och kallt på vintern så kan du ha härliga upplevelser i Sverige. Sportlovet är utspritt över flera olika veckor nu så att inte skidorterna blir överbokade. Många älskar att åka skridskor, spela bandy, åka skidor och snowboard eller kanske pröva på bob. Med bra kläder och utrustning kan du klara av det mesta. Sedan lockar naturligtvis de långa kvällarna på hotellet. En sprakande brasa och något lite starkare än kaffe i muggen.

Storstäderna kan också med fördel besökas vintertid. Det är klart att det inte blir exakt samma sorts upplevelse som när det är varmt. Men med lite planering kan du se det mesta, oavsett när du kommer. Museer och kulturella evenemang sitter alltid bra. Ta en taxi till Operahuset så kan du ignorera is och snöglopp. Det är ju också så att svenskarna är mycket bra med att ploga. Så fort det faller lite snö så är de framme. Detta gör det lättare att gå runt och njuta av städerna trots att det är lite kallt ute.

På sommaren så lever hela landet upp. Allt verkar så mycket enklare när det är ljust ute. Detta är något som turisterna har märkt, och uppskattar. Du behöver inte stanna kvar i storstäderna för att ha det kul. På flera håll så har man byggt upp ett litet samhälle eller stad till något speciellt, ofta med fokus på en viss attraktion. Det kan vara naturlig skönhet, Sverige är ju så vackert. Men det kan också vara något annat, som en musikfestival eller idrottsevenemang. Du hittar alltid ett litet smultronställe, mer eller mindre undangömt.

Vikten av att dra till sig turister

Sverige kanske inte ser sig självt som en turistattraktion. Men alla länder mår bra av att ha ett stort antal besökare. Hotell och restauranger tjänar på det. Många jobbar inom yrken som är beroende av att det kommer turister. Det är inte för skojs skull som man annonserar evenemang och specialiteter, du vill att folk ska dras till ditt land eller ort.

Därför gäller det att fortsätta satsa på att besökare ska känna sig välkomna. Detta kan göras på flera sätt och vis. Men runt om i landet så ser du hur kommunerna lägger ner stora ansträngningar på att tillrättalägga omgivningarna för turister och alla andra som söker sig dit.