Därför bör du välja en bra flyttfirma

by admin.

Att flytta kan innebära en stor stress. Du ska inte bara packa hela ditt hem men också byta alla abonnemang och inskrivningar. Skolor, gymmet, telefonen och mycket annat som är en del av ditt dagliga liv. Sedan är det själva flytten, med allt bärande. Det gamla huset ska städas och ofta måste du även gå över det nya hemmet lite grand. Om inte annat så behöver det städas efter all trafik med kartongerna.

För att underlätta din flytt kan det vara bra att anlita en flyttfirma. Dels för att bära och forsla möblemanget och alla kartongerna. Men ibland även för att packa ner ditt bohag. Allt efter vad du själv har tid eller ork för att göra. Många väljer även att låta flyttfirman ta hand om den slutliga städningen. Det är så skönt att slippa flera av de tunga momenten i samband med flytten. Men det är viktigt att välja flyttfirma noga.

Rent och fint i hemmet

Vare sig du ska flytta eller inte så kan det vara skönt med någon som städar hemmet åt dig. Det kostar inte alls så mycket. I gengäld får du mycket mer tid och energi som du kan lägga på något annat. Gärna något som bara du kan göra. Typ att gå en kurs, leka med barnen eller motionera. För allt fler anlitar någon för hemstädning just för att kunna göra det de trivs allra bäst med. När det kommer till städning av hemmet så hjälper EPL till.

Oavsett om du har regelbunden städhjälp eller bara ringer upp dem sporadiskt så bör du helt klart boka in det i samband med flytten. Det finns relativt stränga regler runt flyttstädning. Om du inte gör det rätt så kan du få betala ganska mycket extra. Plus att det är fysiskt ansträngande, speciellt om du redan är trött efter allt packande. Det finns en hel del du kan göra för att flytten ska bli mindre traumatisk. Det lönar sig att lägga över det tyngsta arbetet på andra. Många söker en riktigt bra flyttfirma.

Var försiktig när du väljer flyttfirma

Du vill inte råka ut för någon av de oärliga personerna som finns inom flyttbranschen. Därför gäller det att kontrollera referenser och företagsnummer noga. Se till att de har alla de försäkringar som behövs och var noga med att specificera priset. Det allra bästa är att ha ett skriftligt kontrakt där allt är nedtecknat. Ingen vill att missförstånd ska uppstå. Utan du vill bara kunna komma igång i ditt nya hem. SVT Nyheter skriver här om vikten av att välja en bra flyttfirma.

Just flytt är ett område där du verkligen ska se till att ha allt i skrift. Var noga med alla specifikationerna och låt ingen röra dina saker innan allt är klart. Det är bättre att bli lite försenad än att problem uppstår. Om du väljer en väl renommerad firma så minskar risken för att det ska leda till tvist. Men för att vara på den säkra sidan så be om ett tydligt skrivet kontrakt. Aftonbladet skriver i denna artikel om flyttfirman som försvann.

Hur du klarar av din flytt

Om du har tid att börja planera din flytt tidigt så kommer det att underlätta hela processen. Många börjar med att städa ur hemmet. Du kanske har samlat på dig en massa saker som du egentligen inte behöver ta med dig till det nya hemmet. Då är det bättre att göra sig av med dem innan flytten istället för att bära dem vidare till nästa hus. Ge bort eller sälj på loppmarknad. om du vet att du ska flytta så kan du redan här börja lägga saker i kartonger eller i alla fall separata högar. Allt för att göra det lättare för dig själv när det sedan är dags.

Skriv gärna listor på vad som måste göras och vem som är ansvarig för vad. Du ska delegera så mycket som möjligt, för det är jobbigt nog att fokusera på flytten. Boka in din flyttfirma i god tid, speciellt om du vill flytta under en helg. Allt detta kan du komma igång med långt innan det är dags att börja packa. Flyttfirman kan också vara till hjälp vid packningen. Ofta hyr de ut kartonger och emballage. De kan också komma med goda råd. Om du vill är det möjligt att lägga över även packningen på dem.

Vänner och bekanta kanske kan ställa upp med barnpassning. Speciellt om du anlitar en flyttfirma för att bära och transportera. Detta är en bra ide’ oavsett vem du har runt omkring dig. Att flytta är en stor sak. Ett helt hem ska föras från en plats till en annan. Därför lönar det sig att låta proffsen få ta hand om den tunga delen. De har alla utrustning och vet också hur det ska gå till. Ofta klarar det av det både snabbare och utan några problem. Det är ganska vanligt att själv packa ner sakerna men att sedan lägga över själva flyttlasset på dem.

Ditt hem är viktigt

Städning av hemmet är också en relativt stor sak. Det vill säga något som är mycket viktigt och som sker ofta. Om du håller efter det hela tiden så blir det aldrig för mycket. Men den där regelbundna städningen är kritiskt. Därför kan det vara skönt att ha ett proffs även här. Någon som kommer in och tar hand om ditt hem. Genom att boka in den tunga biten av städningen på en firma så kommer du att ha mer tid till annat.

Flyttstädningen faller också i kategorien av saker som du bör boka in. Här måste alla hemmets hörn rengöras. Bakom badkar och kylskåp, i ventiler och golvbrunnar. Det är ett stort arbete även under de bästa förhållanden. Men när du står mitt uppe i en flytt så är det sämsta möjliga läge för en djuprengöring. Anlita någon som kan sina saker. Någon som följer de listor som mäklare och hyresvärdar ställt samman. När de sedan gör sin inspektion så kommer du att klara dig galant och kan bocka av ytterligare en sak på din lista.

Idag är det varken dyrt eller krångligt att få hjälp med flera olika saker. Det kostar inte så mycket tack vare att efterfrågan och tillgången ökat. Men sedan kan du även göra RUT- eller ROT-avdrag för mycket som sker i hemmet. Detta ger dig ännu lägre priser som ofta kan klaras av redan på fakturan. Speciellt med tanke på vad du får i gengäld så är det verkligen något att tänka över noga.

Välj en riktigt bra flyttfirma

Det finns många flyttfirmor att välja mellan. Så du kan gärna kontakta några olika för att få en offert. Samtidigt ska du se till att kontrollera deras referenser. En seriös firma är glad om du frågar och tillhandahåller all information.

Men även med den allra bästa flyttfirman är det bra att få avtalet i skrift. Ju mer detaljerat det är desto bättre. För du vill inte ha några missförstånd när du står där med en lastbil full av kartonger. Istället ska flyttdagen vara början av ditt liv i det nya hemmet. Och sedan ska ju allting packas upp och ställas på plats. Bästa sättet att överleva flytten är genom att välja en riktigt bra flyttfirma som tar hand om allt du behöver.